OSE LA TERRE IS NIEUWSTE BELGISCHE MERK DESIGN KERAMIEK

Waalse onderneemster Aurélie Etienne realiseert onderneemplannen dankzij de steun van Woman Up by Contrex®

Dinsdag 5 juni 2018 — Met Ose la Terre lanceert Aurélie Etienne haar eerste collectie van handgemaakte keramieken decoratie-artikelen en tafelgerei. Haar unieke artisanale aanpak en werk stralen de authenticiteit en natuurlijke schoonheid van natuurklei uit. Met de lancering van haar lijn, kiest Aurélie voor haar passie: keramiek. Tijdens de opstart wordt Ose la Terre bovendien ondersteund door de actie Woman Up by Contrex® met een crowdfunding campagne, extra financiële steun, coaching en communicatie. Met deze actie willen initiatiefnemers Contrex® en Ulule vrouwen aanmoedigen om hun dromen te realiseren.

De collectie van Ose la Terre is bijzonder gevarieerd. Naast de vaste collectie van tafelgerei en decoratiekeramiek, ontwerpt Aurélie Etienne onder meer seizoensgebonden items zoals kerstboomversiering in keramiek. Alle producten worden ambachtelijk gemaakt: zowel het ontwerpen, modelleren, afbakken als schilderen doet deze ondernemende Waals-Brabantse zelf. Hierbij toont ze een diep respect voor de natuurklei waarmee ze werkt, want letterlijk vertaald betekent Ose la Terre ‘daag de aarde uit’. De producten van Ose la Terre springen in het oog dankzij hun natuurlijke, verfijnde en moderne look.

“Ose la Terre staat volledig voor wie ik ben, wat ik creëer en wat ik wil delen met de wereld. Ik laat mijn creatieproces leiden door de eigen wil van de natuurmaterialen. De natuur is dan ook mijn belangrijkste bron van inspiratie. Ik vind het belangrijk om in het eindproduct nog steeds de natuurlijke oorsprong terug te kunnen vinden. Zo vertelt elk stuk haar eigen unieke verhaal. De afgelopen jaren experimenteerde ik met allerlei vormen en ontwerpen, zodat ik nu alle technische knowhow heb om de eerste “Ose la Terre”-collectie op de markt te brengen”, aldus Aurélie Etienne, oprichtster van Ose la Terre.

Kracht van samenwerking voor vrouwelijk ondernemerschap
Om deze nieuwe collectie te realiseren en op grote schaal te kunnen produceren, investeert Ose la Terre in een geavanceerde oven. Hiervoor krijgt Aurélie de nodige financiële steun dankzij de actie Woman Up by Contrex® om zo haar droom waar te maken. Daarnaast kan ze dankzij dit initatief ook nog eens rekenen op een crowdfunding campagne, professionele begeleiding en hulp bij de communicatie over haar project.

“Wat startte met een passie voor keramiek groeit met een duw in de rug van Contrex® en ULULE uit tot een uitgebreide collectie hedendaags keramiek design. Dankzij de investering in professioneel materiaal kan ik mijn artisanale ontwerpen realiseren op de meest kwaliteitsvolle manier. Het feit dat Woman Up by Contrex® mij selecteerde als een van de projecten die ze dit jaar steunen, doet me meer dan ooit geloven in mijn talent en stimuleert mijn creativiteit.” besluit Aurélie.

De collectie is vanaf dit najaar verkrijgbaar in decoratiewinkels. De prijzen variëren tussen €20 en €150.

Voor meer informatie, contacteer:
Aurélie Etienne
aurelie@oselaterre.be
0497/45 58 60
 

WOMAN UP 2018 Project 2: Aurélie (NL)

Aurélie Etienne
Aurélie Etienne (close-up)
Olielamp
Theetas