Mama’s lanceren “Emobellie”-knuffels die kinderen helpen hun gevoelens beter te herkennen en te uiten

Mama’s lanceren “Emobellie”-knuffels die kinderen helpen hun gevoelens beter te herkennen en te uiten

Geïnspireerd door hun eigen kinderen lanceren 2 Oostkampse moeders innovatieve knuffels met hulp van Woman Up by Contrex®

Vrijdag 29 juni 2018 — Elfi Vandenabeele en Lieve Deketelaere uit Waardamme brengen met hun “Emobellies” innovatieve handgemaakte knuffels op de markt. Hiermee willen ze kinderen helpen om hun gevoelens uit te drukken dankzij 5 opkleefbare emoticonpatches. Bij de lancering van hun project krijgen ze de steun van Woman Up by Contrex®. Dit programma helpt beginnende onderneemsters bij hun opstart met onder meer financiële steun, een crowdfunding campagne, coaching en communicatie. Initiatiefnemer Contrex® wil zo samen met partner Ulule vrouwen aanmoedigen om hun dromen na te jagen.

De naam “Emobellies” verwijst naar het zakje op de buik van de knuffels waarin 5 emoticonpatches opgeborgen zijn. Deze patches symboliseren 5 basisemoties: blij, boos, bang, verdrietig en slaperig. Kinderen kunnen de verschillende patches eenvoudig met velcro op hun Emobellie plakken om zo letterlijk en figuurlijk een gezicht te kleven op hun emoties. Op deze manier willen de twee jonge moeders Elfi en Lieve kinderen en hun ouders helpen om gevoelens gemakkelijker te herkennen en benoemen.

“Kinderen hebben vaak moeite om te zeggen hoe ze zich voelen. Als ouder merk je wel dat je kind ergens mee zit, maar het is vaak gissen en zoeken naar een manier om erachter te komen. Met de Emobellie wordt dat makkelijker. De Emobellies zijn dan ook niet toevallig ontstaan: door de ADD van haar dochterje was Lieve al langer bezig met  het maken van zintuigelijke kussen en emoticons.” aldus Elfi. Het was Elfi die op het idee kwam om een knuffel te maken. “Mijn dochter vecht al twee jaar tegen leukemie en is door de bijwerking van sommige medicijnen vaak erg introvert. Om haar te helpen in het uiten van haar gevoelens, hebben we samen de Emobellies bedacht” vertelt Elfi.

Bij het ontwerpen hielden de bedenksters zoveel mogelijk rekening met hun doelgroep. Zo zijn de Emobellies gemaakt van zachte stoffen in vrolijke kleuren. Daarnaast gebruiken Elfi en Lieve ook knisperstof en een verborgen belletje om de zintuigen van kinderen te prikkelen. De Emobellies kosten 36 euro en zijn te verkrijgen via de Facebookpagina.

Duwtje in de rug
Elfi en Lieve werken momenteel aan de vergroting van hun productiecapaciteit, de ontwikkeling van nieuwe modellen en de uitbreiding van hun gamma met o.m. een mooi geïllustreerde boekenbox die vijf verhalen over emoties bevat. Hierbij worden ze ook gesteund door het programma Woman Up by Contrex®, dat zorgt voor 2000 euro financiële steun en een crowdfunding campagne. Daarnaast krijgen zij ook professionele begeleiding en hulp bij communicatie over de Emobellies. 

“Voor ons is ondernemen een volledig nieuw avontuur waar we ons met veel goesting hebben ingestort. Maar het is een grote stap in de duisternis. Het geeft ons ook een enorme boost dat Contrex® ons selecteerde en sterk gelooft in de Emobellies. Het is eigenlijk ons kindje dat we nu verder kunnen doen groeien dankzij de financiële hulp en zichtbaarheid die we via Woman Up by Contrex® krijgen.We behaalden intussen onze eerste doelstelling voor onze crowdfunding campagne, maar alle steun blijft welkom!' besluit Lieve.

Voor meer informatie, contacteer:
Elfi Vandenabeele
elfi.vandenabeele@icloud.com 
0473/31 89 67

Lieve Deketelaere
lieve.deketelaere@gmail.com
0468/28.45.53

 

OVER WOMAN UP BY CONTREX®
Met de actie Woman Up by Contrex® investeert Contrex® samen met het crowdfunding platform Ulule in het helpen van vrouwen om hun persoonlijk of professioneel project te realiseren. De actie stelt hiervoor middelen, advies en coaching ter beschikking van vrouwen om zich te lanceren. Woman Up by Contrex® heeft als missie vrouwen aan te moedigen om zich door niets tegen te laten tegenhouden om hun projecten waar te maken.

Woman Up by Contrex® wil zes projecten van vrouwen mee realiseren. Zij krijgen een crowdfunding campagne waarbij het opgehaalde bedrag verdubbeld wordt met maximum €2000 per project. Voorts wordt voor elk project een promotiefilmpje gemaakt en wordt het project voorgesteld aan de pers. De geselecteerde projecten worden gedurende het jaar door de experten van Ulule verder gesteund met raad en daad.
www.contrex.be/nl/woman-up-by-contrex

OVER CONTREX®
Contrex® is een natuurlijk mineraalwater, rijk aan calcium en magnesium. Daarom positioneert Contrex® zich, sinds haar ontstaan, aan de zijde van de vrouwen.  Een tekort aan mineralen komt namelijk vooral bij vrouwen voor. In België heeft meer dan een op drie vrouwen een tekort aan calcium. Dit cijfer stijgt naar meer dan een op twee vrouwen met een magnesium te kort. 1 liter natuurlijk mineraalwater Contrex® is goed voor 58% van de referentie-inname van calcium- en 19% van de magnesium referentie-inname per dag. Door dit van bij de aanvang te communiceren onderscheidt Contrex® zich als het natuurlijk mineraalwater voor vrouwen. Deze positionering liet toe de bekendheid van het merk op te bouwen en de getrouwheid van de consumenten te winnen. Zo is Contrex® sinds 40 jaar de natuurlijke partner van vrouwen en evolueerde het merk met hen, met hun verwachtingen en met hun perceptie van hun lichaam.

In het verleden was de slanke lijn het sleutelonderwerp voor de vrouwen. Dat is vandaag niet langer het geval: (resultaten van een Franse IFOP-peiling)

  •  90% van de vrouwen vindt niet dat slank zijn bepaalt of zij zich goed voelen in hun lichaam, maar wel het zichzelf aanvaarden zoals ze zijn.
  • 90% van de vrouwen stelt weinig of geen grenzen aan wat ze kunnen bereiken.
  • 95% van de vrouwen zegt dat een verzwakte conditie hen beperkt in hun activiteiten.

Vrouwen verwachten vandaag dat het merk Contrex® hen anders aanspreekt dan voorheen. Zij willen niet langer erkenning voor hoe ze eruitzien, maar voor wat ze doen. Zij willen dat hun merk hen steunt, valoriseert en motiveert en zich niet beperkt tot hun uiterlijk.

Onze nieuwe “Niets Houdt Ons Tegen” campagne wil vrouwen begeleiden in deze erkenning. De campagne verwijst naar het belang van hun lichaam. Het volstaat niet om te willen maar om te kunnen. En hiervoor moet ook het lichaam volgen. Contrex® vervult hierbij een belangrijke rol: haar mineralen versterken het lichaam, zodat het niets tekortkomt. Dat is de essentie van de nieuwe slogan ‘Contrex®, volg je lichaam’.

Nestlé Waters heeft van oudsher als doel om merken op te bouwen op basis van hun intrinsieke eigenschappen om zo aandeelhoudersmeerwaarde te creëren. Vandaag wil het bedrijf ook een maatschappelijke meerwaarde genereren door haar merken ook een sociale functie te laten vervullen.

Het spreekt daarom voor zich dat Contrex®, sinds vele jaren een trouwe partner van vrouwen, het merk is dat vrouwen moet helpen bij het realiseren van hun project,

Het is dit, voor Nestlé cruciale maatschappelijke engagement, dat aan de basis ligt van Woman Up by Contrex®
www.contrex.be

OVER ULULE 
Ulule is sinds 2010 een internationaal reward-based crowdfunding platform met als doel ondernemers, starters en creatievelingen een tool aan te bieden om het heft in eigen handen te nemen. Meer dan 21.000 projecten zijn al met succes gefinancierd op Ulule, goed voor 100 miljoen euro aan ingezamelde fondsen, van meer dan 1,8 miljoen gebruikers wereldwijd.

Individuen, verenigingen of bedrijven kunnen een project lanceren op Ulule na het bepalen van een realistisch doelbedrag, een vaste termijn en niet-financiële en exclusieve rewards die ze zullen aanbieden aan internetgebruikers in ruil voor hun bijdrage. Als het doel wordt bereikt of overschreden, ontvangt de projecteigenaar het ingezamelde bedrag, wordt het project gerealiseerd en worden de funders beloond met de beloofde rewards. Wanneer het doel niet bereikt wordt, zullen de funders die het project mee hebben gefinancierd kosteloos terugbetaald worden.
www.ulule.com

Campagnefilmpje Emobellies