“Little Trouble”: nieuw Belgisch duurzaam kledinglabel doet kinderen buiten de lijntjes kleuren

“Little Trouble”: nieuw Belgisch duurzaam kledinglabel doet kinderen buiten de lijntjes kleuren

Jonge mama van 2 uit Zoersel brengt eerste collectie uit met steun van Woman Up by Contrex®

Maandag 24 september 2018 — Met ‘Little Trouble’ maakt de 33-jarige Ariane Van Houdt uit Zoersel T-shirts en sweaters met een hippe zwart-wit print. En wat bijzonder is: de print kunnen kinderen ook personaliseren door ze in te kleuren. Het merk staat voor duurzame mode met een boodschap: buiten de lijntjes kleuren is toegestaan. Tijdens de opstart van haar kledinglabel wordt Ariane met raad en daad bijgestaan door Woman Up by Contrex®, een programma van Contrex® en Ulule dat vrouwen helpt om hun (onderneem)dromen te realiseren.

De eerste collectie zal bestaan uit 2 lijnen: ‘Colour me happy’ met T-shirts en sweaters waar een tekening opstaat die kinderen kunnen inkleuren en ‘Create Magic’, waarbij kinderen de tekening verder moeten afwerken.  Met “Little Trouble” wil bedenkster Ariane Van Houdt kinderen helpen om hun persoonlijkheid te uiten, alsook hun fantasie en trots aanwakkeren:

“Het motto van ‘Little Trouble’ is ‘Colour outside the lines’ en dat mag heel letterlijk genomen worden: kinderen mogen nu niet alleen op hun kleren tekenen, maar kunnen zich uitleven en hun creativiteit helemaal de vrije loop laten. Het hoeft absoluut geen perfect ingekleurde tekening te zijn. Integendeel. Het gaat om authenticiteit, persoonlijkheid, jezelf zijn. Als mama vind ik dat een belangrijke boodschap. En dit wil ik nu ook aan andere ouders en kinderen meegeven. Uiteraard kunnen kinderen de kledingstukken ook dragen zonder er op te kleuren, want bij de creatie van de prints lette ik erop dat ze op zichzelf staan en ook zonder personalisatie elke outfit extra cachet geven.” vertelt Ariane.

Little Trouble kiest bovendien waar mogelijk voor duurzaam: de kledingstukken worden in beperkte oplage geproduceerd en zoveel mogelijk over de hele lijn Fairtrade gemaakt van organisch katoen dat ecologisch wordt geteeld.  

Lang afgeschrikt door drempels
Bij de lancering van de eerste collectie van ‘Little Trouble’, kan Ariane ook rekenen op steun van Woman Up by Contrex®. Dit programma helpt vrouwelijke ondernemers om hun project op te starten met onder meer een crowdfunding campagne via Ulule, 2000 euro financiële steun, begeleiding en communicatie. Die steun is broodnodig, zo ervaarde ook Ariane:

“Ik broed al meer dan een jaar op het plan om ‘Little Trouble’ uit te brengen. Maar de stap naar een eigen zaak was al die tijd te groot. Ik twijfelde of het concept zou aanslaan en of ik dit kon combineren met een drukke job en gezin. Ook het gebrek aan de nodige financiële middelen heeft me lange tijd tegengehouden. Maar de Woman Up by Contrex® TALKS en het feit dat Contrex® haar schouders mee onder “Little Trouble” zet, trok me over de streep. Momenteel hou ik een crowdfunding campagne want ik ben nog op zoek naar 4000 euro om mijn eerste collectie te financieren. Alle steun om dit verhaal mee in te kleuren is zeker en vast welkom!”

 

OVER WOMAN UP BY CONTREX®
Met de actie Woman Up by Contrex® investeert Contrex® samen met het crowdfunding platform Ulule in het helpen van vrouwen om hun persoonlijk of professioneel project te realiseren. De actie stelt hiervoor middelen, advies en coaching ter beschikking van vrouwen om zich te lanceren. Woman Up by Contrex® heeft als missie vrouwen aan te moedigen om zich door niets tegen te laten tegenhouden om hun projecten waar te maken.

Woman Up by Contrex® wil zes projecten van vrouwen mee realiseren. Zij krijgen een crowdfunding campagne waarbij het opgehaalde bedrag verdubbeld wordt met maximum €2000 per project. Voorts wordt voor elk project een promotiefilmpje gemaakt en wordt het project voorgesteld aan de pers. De geselecteerde projecten worden gedurende het jaar door de experten van Ulule verder gesteund met raad en daad.
www.contrex.be/nl/woman-up-by-contrex

OVER CONTREX®
Contrex® is een natuurlijk mineraalwater, rijk aan calcium en magnesium. Daarom positioneert Contrex® zich, sinds haar ontstaan, aan de zijde van de vrouwen.  Een tekort aan mineralen komt namelijk vooral bij vrouwen voor. In België heeft meer dan een op drie vrouwen een tekort aan calcium. Dit cijfer stijgt naar meer dan een op twee vrouwen met een magnesium te kort. 1 liter natuurlijk mineraalwater Contrex® is goed voor 58% van de referentie-inname van calcium- en 19% van de magnesium referentie-inname per dag. Door dit van bij de aanvang te communiceren onderscheidt Contrex® zich als het natuurlijk mineraalwater voor vrouwen. Deze positionering liet toe de bekendheid van het merk op te bouwen en de getrouwheid van de consumenten te winnen. Zo is Contrex® sinds 40 jaar de natuurlijke partner van vrouwen en evolueerde het merk met hen, met hun verwachtingen en met hun perceptie van hun lichaam.

In het verleden was de slanke lijn het sleutelonderwerp voor de vrouwen. Dat is vandaag niet langer het geval: (resultaten van een Franse IFOP-peiling)

  •  90% van de vrouwen vindt niet dat slank zijn bepaalt of zij zich goed voelen in hun lichaam, maar wel het zichzelf aanvaarden zoals ze zijn.
  • 90% van de vrouwen stelt weinig of geen grenzen aan wat ze kunnen bereiken.
  • 95% van de vrouwen zegt dat een verzwakte conditie hen beperkt in hun activiteiten.

Vrouwen verwachten vandaag dat het merk Contrex® hen anders aanspreekt dan voorheen. Zij willen niet langer erkenning voor hoe ze eruitzien, maar voor wat ze doen. Zij willen dat hun merk hen steunt, valoriseert en motiveert en zich niet beperkt tot hun uiterlijk.

Onze nieuwe “Niets Houdt Ons Tegen” campagne wil vrouwen begeleiden in deze erkenning. De campagne verwijst naar het belang van hun lichaam. Het volstaat niet om te willen maar om te kunnen. En hiervoor moet ook het lichaam volgen. Contrex® vervult hierbij een belangrijke rol: haar mineralen versterken het lichaam, zodat het niets tekortkomt. Dat is de essentie van de nieuwe slogan ‘Contrex®, volg je lichaam’.

Nestlé Waters heeft van oudsher als doel om merken op te bouwen op basis van hun intrinsieke eigenschappen om zo aandeelhoudersmeerwaarde te creëren. Vandaag wil het bedrijf ook een maatschappelijke meerwaarde genereren door haar merken ook een sociale functie te laten vervullen.

Het spreekt daarom voor zich dat Contrex®, sinds vele jaren een trouwe partner van vrouwen, het merk is dat vrouwen moet helpen bij het realiseren van hun project,

Het is dit, voor Nestlé cruciale maatschappelijke engagement, dat aan de basis ligt van Woman Up by Contrex®
www.contrex.be

OVER ULULE 
Ulule is sinds 2010 een internationaal reward-based crowdfunding platform met als doel ondernemers, starters en creatievelingen een tool aan te bieden om het heft in eigen handen te nemen. Meer dan 21.000 projecten zijn al met succes gefinancierd op Ulule, goed voor 100 miljoen euro aan ingezamelde fondsen, van meer dan 1,8 miljoen gebruikers wereldwijd.

Individuen, verenigingen of bedrijven kunnen een project lanceren op Ulule na het bepalen van een realistisch doelbedrag, een vaste termijn en niet-financiële en exclusieve rewards die ze zullen aanbieden aan internetgebruikers in ruil voor hun bijdrage. Als het doel wordt bereikt of overschreden, ontvangt de projecteigenaar het ingezamelde bedrag, wordt het project gerealiseerd en worden de funders beloond met de beloofde rewards. Wanneer het doel niet bereikt wordt, zullen de funders die het project mee hebben gefinancierd kosteloos terugbetaald worden.
www.ulule.com

Campagnevideo crowdfunding Little Trouble

Ariane Van Houdt (Little Trouble)
Ariane Van Houdt & Lex
Productshot shirt "TOPSTUK"
Productshot shirt "TOPSTUK" + markers
Stefanie Vandervorst Perscontact